Datum objave: 31. svibnja 2024.
Kategorija: Natjecanja | Vijesti

2.STRUKOVNO NATJECANJE UDRUŽENJA OBRTNIKA IVANIĆ-GRAD 

U ponedjeljak 27. svibnja 2024. u Srednjoj školi Ivan Švear Ivanić Grad održano je 2. strukovno natjecanje učenika pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada i u organizaciji Udruženja obrtnika Ivanić-Grad.

Na natjecanju su sudjelovala  43 učenika iz dvije struke: 38 učenika tehničkih struka i 5 učenika frizerske struke.

Učenici tehničkih struka predstavili su se završnim radovima, a učenice frizerske struke svoje umijeće pokazale su na lutkama s temom svečane frizure.

Mentori učenicima tehničkih struka su nastavnici: Diana Borjanić Pirija, Rozario Ivačić, Leon Kepe, Petar Rajaković, Lidija Samac, Krešimir Skupnjak i Ozana Lucić Magdić, dok su učenicama frizerskog usmjerenja mentorice nastavnice Senka Derifaj i Kristijana Pižir Gavrić.

Cilj je natjecanja približiti rad Škole lokalnoj zajednici, povezati obrtnike i poduzetnike s radom škole i budućom radnom snagom, potaknuti učenike na prezentacijske vještine te ih podržati u kreativnosti i marljivosti.

Radove je ocjenjivala stručna komisija sastavljena od obrtnika Udruženja obrtnika Ivanić-Grad. Komisiju tehničke struke činili su Branimir Pleše (PRO-MED), Boris Pavišić (AS Pavišić), Stjepan Jambrešić (EMP usluge), Ivan Zubić (AUTOMEHANIKA ZUBIĆ), Gojko Jelača (AUTOSERVIS JELAČA) i Josip Rukavina (TATA MATA USLUGE). Komisiju frizerske struke činili su Ana Marija Ivanković (ART NAILS), Eldina Kovač Šeremet (ESSENZA), Mateja Turčić (VITAL BY MATEJA), Sanela Antolković (L’ART) i Vedran Oniško (Frizerski studio LOUNGE).

Najbolji radovi u obje skupine nagrađeni su novčanim nagradama i poklonima, dok su svi učenici i mentori dobili zahvalnice i poklone. Prvo mjesto nagrađeno je s 250 eura, drugo 150 eura, a treće 100 eura.

Nakon prezentacije radova i ocjenjivanja u Srednjoj školi Ivan Švear, uslijedila je dodjela nagrada i druženje uz obrtničke delicije u prostorijama Udruženja obrtnika Ivanić-Grad.

Tehnička struka:

  1. mjesto – Mateo Tupek (3.E)

Smart Home – mentorica prof. Diana Borjanić Pirija

  1. mjesto – Ivan Vodošek (4.K)  

Zero Turn kolica na elektropogon – mentor prof. Petar Rajaković

  1. mjesto – Stjepan Novosel (4.K) Električne instalacije u stambenom prostoru – mentor prof. Rozarijo Ivačić.

Frizerska struka:

  1. mjesto – Helena Peštić  (1.G) 
  2. mjesto – Marija Šalić (2.G)  
  3. mjesto – Mihaela Pavlić (2.G)

Izvor: Senka Derifaj i Lidija Samac

Pročitajte još

Skip to content