Datum objave: 12. siječnja 2024.

ODOBREN PROJEKT ŠVEAR 5.0

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo nam je projekt ŠVEAR 5.0, projekt izvannastavnih aktivnosti za školsku godinu 2023./2024.

Ciljevi projekta  su stjecanje  većeg stupanja tehnološke osposobljenosti učenika kroz praktična znanja i vještine, kao i osobni razvoj učenika s posebnim naglaskom na razvoj poduzetnosti, inovativnosti i kreativnosti.

Učenici koji sudjeluju u projektu su učenici završnih razreda elektrotehničkog i strojarskog usmjerenja. Učenici su podijeljeni u 5 Timova – svaki Tim izrađuje jedan romobil ili motocikl. Učenici elektrotehničkog usmjerenja će izraditi ukupno 3 električna romobila, dok će učenici strojarskog usmjerenja izraditi 2 motocikla s motorom s unutarnjim izgaranjem poštujući tehnološki proces: naziv projekta, izrada nacrta, izrada električne sheme, izrada konstrukcije i slaganje i spajanje dijelova i kroz isti realizirati ciljeve projekta.

Svaki Tim će izraditi Priručnik ŠVEAR 5.0  s nazivom svog projekta koji će se koristiti u nastavnom procesu elektrotehničke i strojarske grupe predmeta.

Voditelji projekta su Lidija Samac, nastavnica strojarske grupe predmeta i Leon Kepe, nastavnik elektrotehničke grupe predmeta.

Izvor: Lidija Samac

Pročitajte još

Skip to content