Datum objave: 27. svibnja 2024.
Kategorija: Projekti | Vijesti

 Dani medijske pismenosti

7. Dani medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i uz podršku Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održavaju se od 22. do 28. travnja 2024., s aktivnostima i u tjednima prije i poslije toga.

Glavni su ciljevi projekta podizanje svijesti javnosti o važnosti medijske pismenosti i kritičkog razmišljanja o medijskim sadržajima, stvaranje prilika za medijsko obrazovanje što većeg broja građana, posebice djece i mladih te podrška nastavnicima i odgojiteljima. 

Naša škola je i ove godine sudjelovala u obilježavanju Medijske pismenosti. Gimnazijalci 1.a i 1.b u Ivanić-Gradu te 1.c i 2.c Izdvojene lokacije Križ, zajedno sa profesoricom Dubravkom Horvatić, obilježili su Dane medijske pismenosti raznim aktivnostima i predavanjima na temu Ravnoteža u virtualnom i medijskom okruženju. Održane aktivnosti imaju   cilj učenja o medijima i razvoja vještina medijske pismenosti . Učenici 1.a: Dora Pižir, Mateja Mayer, Nela Kurešić, Leon Dianić, Semra Azizi i Ema Lukanić  snimili su film „Raskrižje prijateljstva i društvenih mreža” te su se prijavili na filmski natječaj za srednjoškolce. Ove godine natječaj je bio pod nazivom „Priče s interneta:Inspirirano stvarnim događajima”. Film možete pogledati na poveznici:

https://www.medijskapismenost.hr/dani-medijske-pismenosti-2024-raspored-dogadanja

Izvor: Dubravka Horvatić,prof.mentor

Pročitajte još

Skip to content