Datum objave: 2. svibnja 2024.
Kategorija: Događanja | Vijesti

Zemlja je naš jedini dom i za nju smo svi odgovorni

U utorak 30. travnja našu su školu posjetili predsjednik Turopoljske udruge skauta, Alen Konjević,  članica udruge „Tatavaka“, Ivana Kordić te nastavnik engleskog jezika iz Klasične gimnazije u Zagrebu, Boris Anić.  Gimnazijalci iz 2.b razreda imali su priliku s njima odigrati Klimatski kolaž, edukativnu igru koju je razvio Francuz Cédric Ringenbach. Učenici su osvijestili što je i kako djeluje klima te im je prezentiran cjelokupan pregled uzroka i posljedica klimatskih promjena. Vjerojatno najbitnije što su naučili je način kako pojedinac i zajednica mogu učinkovito i pozitivno djelovati. 

Igra se oslanja na kolektivnu inteligenciju i razvija timski rad, a svi podaci potječu iz izvještaja Međuvladinog panela o klimatskim promjenama (IPCC).

Nakon radionice uslijedio je razgovor u kojem su sudionici međusobno podijelili svoje emocije koje su im se ispreplitale tijekom trosatnog intenzivnog promišljanja o problemima suvremenog svijeta. 

Izvor: Krešimir Skupnjak

Pročitajte još

 Dani medijske pismenosti

7. Dani medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i uz podršku Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održavaju se od 22. do 28. travnja 2024., s aktivnostima i u tjednima prije i poslije toga.

Zelena povelja

Zelena povelja

Na Greencajt festivalu 22.svibnja 2024. godine Savez izviđača Hrvatske našoj školi dodijelio je Zelenu povelju  za sudjelovanje u edukativnom programu Šumoborci i projektu CO2MPENSATING BY PLANTING u sezoni 2023./2024.

Skip to content