Datum objave: 16. svibnja 2024.
Kategorija: Projekti | Vijesti

Dan Europe 2024.

U četvrtak 9.5.2024. u našoj školi obilježili smo Dan Europe. Danom Europe koji se održava 9. svibnja svake godine slavi se mir i jedinstvo u Europi. Taj datum označava godišnjicu povijesne „Schumanove deklaracije” i smatra se začetkom današnje Europske unije.

Naši učenici koji su ove školske godine bili na stručnoj praksi i usavršavanju u Njemačkoj, Španjolskoj i Bugarskoj, nastavnici koji su bili u pratnji i nastavnici koji su bili na usavršavanju u Portugalu i Finskoj omogućili su svim našim učenicima i nastavnicima uvid u njihove mobilnosti kroz izložbu fotografija, radionice robotike i izrade e-buggyja, igre asocijacija, kvizove, učenje njemačkog, španjolskog i bugarskog jezika, predavanja i vožnje motocikala kroz poligon. 

Obilježili smo 200. godina praizvedbe Devete simfonije Ludwiga van Beethovena koja je 1985.godine odlukom europskih čelnika postala službena himna Europske unije.

Upoznali smo ih i  s mogućnostima koje nam EU nudi kroz projekt Erasmus+. Srednja škola Ivan Švear Ivanić Grad nositeljica je dvije Erasmus+ akreditacije: Erasmus akreditacije u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i Erasmus akreditacije u području odgoja i općeg obrazovanja. 

Zahvaljujemo Obiteljskom radiju Ivanić koji je upoznao i naše građane s događanjima Srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad.  

Izvor: Lidija Samac i Lucija Labaš, voditeljice Erasmus+ projekta

Pročitajte još

Skip to content